Botka László volt a főhőse a Hír TV tegnap esti műsorának

A Hír TV „politikai sztármagazinjának” a témája volt tegnap este Botka László. A műsor szépen végigzongoráztott a polgármester pályafutásán, majd az októberi választásokba torkollott.

„Mai főhősünket pártja, az MSZP utolsó reménységének tartották. Féltve őrizték vidéken egy savanyúuborkás üvegben, hogy egyszer majd beérik.” – kezdte „humoros” megjegyzésével Főhős című műsorát tegnap este Apáti Bence a Hír TV-n. Aki nem ismerné a műsort, annak a kedvéért elmondom, a „politikai sztármagazin” kifejezés a Főhős viszonylatában nem jelent mást, mint negyven percnyi karaktergyilkolást, a hajdani, RTL-en futó Reflektor című műsor hangulatát ötvözve a Sas kabaré humorával.

Ahogy az megszokott, ez az adás sem különbözött semmiben az eddigiektől. A minősítésekkel és összemosásokkal teletűzdelt narrációban a gúnyos hangvétellel próbálták meg helyettesíteni a tényeket, ami az első öt percben még csak irritáló, ám a negyvenedik perc végére már szekunderszégyent vált ki. Ehhez kiválóan illeszkedik a műsorvezető Apáti Bence előadásmódja és megjegyzései is.

„Rolex Laci – ahogy Szegeden emlegetik – órája lejárt.”

Persze rendkívül meggyőző szakértők is kommentálják az elhangzottakat. Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója például ilyen, és ehhez hasonló frappáns megjegyzésekkel tarkította a műsort:

„Botka László Szeged Karácsony Gergelye, aki az örök élet az országos politikában és az is maradt.”

A Főhősben Botkával kapcsolatban felcsendülnek örök klasszikusok is. Az októberi választásokig vezető úton többek között szemlézve van röviden a garázs-botrány, a Szeviép, és a kerítés ügye is, melyeket a Fidesz–KDNP politikusai lelkesen ministrálnak végig.

A műsorban elhangzottakkal érdemben vitatkozni nem lehet, mivel nem hangzik el érdemben semmi. A gúnyos hangnem és a drámaian sejtelmes zene a magyar politikában (sajnos) már megszokott politikai taktikázásokat, botrányokat és csatározásokat próbálja meg demagóg módon eladni, kimerítve a kettősmérce fogalmát.

Nem tisztem védeni, vagy vádolni Botka Lászlót. Ez az eset is csak állatorvosi lova annak az elvtelen, semmitmondó és teljesen felesleges háborúnak, amit a jobb- és a baloldal folytat a médiában egymással évtizedek óta. A teljes adás itt tekinthető meg, jó szórakozást!

Nyitókép: Kovács Attila / MTI