Pár hét csúszással érkeznek Spanyolországból a tram-train szerelvényei

A spanyolországi Sevillából érkeznek a tram-train járművek Hódmezővásárhelyre – erről Mucsi László, a beruházás projekttanácsadója beszélt a Rádió 7-nek.

Eredetileg október első hetére várták a szerelvényeket, de a spanyol partner gyáraiban csak most indult újra a munka a koronavírus-járvány miatt.

„A koronavírus-járvány Spanyolországban sokkal nagyobb mértékben érintette a gazdaságot. Azt az információt kaptuk, hogy a gyárban a napokban megkezdődött újra a munka, úgyhogy próbálja a gyártó hétvégi munkavégzéssel a kiesett időt pótolni, feltehetőleg egy-két hét csúszásnál több nem fog bekövetkezni” – mondta Mucsi.

Hirdetés

Először három jármű érkezik majd, amelyeknek darabonként legalább tizenötezer hibamentes futást kell igazolniuk, csak ezután kezdődhet meg a teljes járműpark legyártása.

A projekttanácsadó hozzátette az is, hogy a próbaüzem több hónapot vesz majd igénybe, amelyet a több mint három kilométeres vásárhelyi szakaszon, a 20 kilométeres nagyvasúti vonalon, illetve Szegeden, az 1-es villamos nyomvonalán tesznek meg a tram-train szerelvények.