Pandémiás menetrend lép életbe Szegeden

A veszélyhelyzet kihirdetése és a kormány által hozott rendelkezések, legfőképpen a középiskolák és az egyetem digitális oktatásra, valamint számos munkáltató távmunkára való átállása miatt jelentősen lecsökkent az utasforgalom Szeged helyi közforgalmú közösségi közlekedési viszonylatain – írja közleményében az önkormányzat.

Ezért 2020. november 18. (szerda) üzemkezdettől a nyári tanszüneti menetrenden alapuló rendkívüli pandémiás menetrend lép életbe Szegeden.

A Volánbusz járatai a nyári tanszünetben munkanapokon, illetve a hétvégéken és ünnepnapokon, szabadnapokon és munkaszüneti napokon hatályos menetrend szerint közlekednek:

  • a 7F-es jelzésű autóbuszvonal járatai hétvégéken és ünnepnapokon a nyári tanszünetben hétvégéken és ünnepnapokon meghirdetett alapmenetrend szerint közlekednek, de csak a Mars térről 22:45 órakor meghirdetett járat közlekedik,
  • a 24-es és a 79H jelzésű autóbuszvonal járatainak menetrendje nem változik,
  • az éjszakai járatok (91E, 92E, 93E és 94E) nem közlekednek.

A villamosok és a trolik a nyári menetrend szerint közlekednek, a kijárási tilalom időszakában este nyolc órától este tízig 20–30 perces ütemben, este tíz órától üzemzárásig 30 perces ütemben. A legelső és legutolsó indulási idő nem változik. (via)