„Ott tartunk, mint 18 hónappal ezelőtt”

„Alapvetően semmi sem változott, ott tartunk, mint 18 hónappal ezelőtt” – mondta Greta Thunberg az 50. Világgazdasági Fórum nyitónapján Davosban. Szerinte sem a világ döntéshozói, a politikusok, sem a média nem veszi elég komolyan, hogy milyen közel van a baj, és hogy az mekkora. Előbbiek pedig semmit sem tettek azért, hogy a világ széndioxid-kibocsátása csökkenjen.

Egy valami történt elmondása szerint: létrejött egy globális mozgalom, aminek fiatal tagjai tüntetésekkel hívják fel a figyelmet a civilizációnkat fenyegető veszélyre. De ez még mindig nem sarkallta arra a vezetőket, hogy olyan intézkedéseket tegyenek, amiknek érezhető, érdemi hatásaik vannak.

Thunberg azt is hozzátette, hogy minderre számítottak, és hogy sokkal nagyobb erőfeszítésekre lesz szükség az ő részükről is, hogy valóban történjen végre valami.

Hirdetés

Greta Thunberg in Davos: `This Is Just the Very Beginning’

Jan.21 — Environmental activist Greta Thunberg speaks at the World Economic Forum’s annual meeting in Davos, Switzerland. “This is just the very beginning” of the climate fight, Thunberg said during a panel discussion titled “Forging a Path towards a Common Future.”

(via)