Ötödik lett az SZTE a HVG felsőoktatási rangsorában

Idén is elkészítette a HVG felsőoktatási toplistáját. Eszerint az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem áll az első és a második helyen, őket követi harmadikként a Debreceni Egyetem.

A HVG listáján negyedik lett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem. Ötödikként szerepel a listán a Szegedi Tudományegyetem, amely a hallgatói kiválósági és az oktatói kiválósági alrangsorban is a hatodik helyet érte el.

Hatodik a Semmelweis Egyetem, hetedik a Károli Gáspár Református Egyetem, nyolcadik a Pécsi Tudományegyetem, kilencedik pedig a Corvinus lett.

A HVG felsőoktatási rangsorának készítői idén is figyelembe vették az intézmények rangsorolásakor az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy – tudományos fokozattal rendelkező – oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát.