Őstermelőnek állt Lázár János

Őstermelő lett Lázár János volt kancelláriaminiszter – vette észre a Vásárhely24, amikor a politikus vagyonnyilatkozatáról írtak. Lázár megerősítette a hírt.

A lap rá is kérdezett Lázárnál, aki megerősítette a hírt. A politikustól nem áll messze az ilyesfajta munka, korábban a következőt is nyilatkozta egy lakossági fórumon:

„A szüleim és a nagyszüleim mindig azt mondták, az igazi munka a föld. Amit én csinálok, a politika, az inkább csak amolyan tevékenykedés.”

Lázártól megkérdezték, mégis honnan jött az indíttatás: „A hír igaz! De csak félig. Tényleg regisztrált őstermelő lettem, és ezzel visszatértem oda, ahonnan a családom hét nemzedékkel ezelőtt elindult: az eke szarvához. Aki generációk óta itt él, az ezt a dolgot magyarázat nélkül is megérti, aki meg városi, az még magyarázattal se. Mindenesetre aki abban bízott, hogy ezzel megszabadult tőlem a politikában, az korán örült. A két hivatás ugyanis nem zárja ki egymást, sőt! Szerintem más politikusnak se ártana, ha időnként a földön vagy legalább terepen dolgozna.”

 

Nyitókép: Lázár János hivatalos oldala / Facebook