Ősszel újra Pedagógiai Esték az IH-ban

Őszi évadához érkezett a 2015 óta futó rendezvénysorozat. Kilenc nagy nevű előadóval domborít a program.

Ötödik őszi évadát kezdi meg a Mentor(h)áló és az IH Rendevényközpont együttműködésében a Pedagógia Esték rendezvénysorozat. Bár a kezdeti koncepciótól már kicsit elrugaszkodtak, ugyanis a korábban pedagógiára fókuszáló előadások mára kiterjedtebbé váltak. A szakmájukban tekintélynek számító emberek olyan beszélgetős esteket és informatív “órákat” tartanak, melyek témái az iskolai környezetből kilépnek és a 21. század nagy pszichológiai és társadalmi kérdéseit is boncolgatják.

A 2019. szeptember 16-án, hétfőn megrendezett alkalmon Prof. dr. Csányi Vilmos Merre tart az evolúció? c. előadása nyitja meg a Pedagógiai Estéket. Őt, az alábbi dátumokon nyolc, szakterületén kiemelkedő szakember követi előadásával:

  • Szeptember 24., kedd, 18 óra: Tari Annamária: Szorongok tehát vagyok
  • Október 15., kedd 18 óra: dr. Szondy Máté: Mi fán terem a boldogság?
  • Október 28. , hétfő, 18 óra: Prof. dr. Csermely Péter: Szeretethálózatok
  • November 12., kedd 18 óra: Steigervald Krisztián: Manipulálnak, tehát vagyok
  • November 25., hétfő 18 óra: Simó György: Túlélési stratégiák a 21. századra
  • November 26., kedd 18 óra Szabó András: Az ismeretlen Leonardo
  • December 2., hétfő, 18 óra: Bánki György: Így készül a magány
  • December 3., kedd 18 óra: Tóth Árpád: Éneklőbb emberek

A rendezvénysorozattal kapcsoaltos sajtótájékoztatón Jávorszky Iván, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Porkoláb Mihály, a SZTE JGYPK Mentor(h)áló Központ ügyvivő szakértjőe elmondta, hogy előadásaik konkrét célkitűzése, hogy az egyes évadok előadásai a legnagyobb igényességgel és szakértelemmel tárulhassanak a nagyközönség elé. Állításuk szerint, a teltház csaknem midnen alkalommal garantált, hiszen nem csak Szegedről érkeznek látogatók, hanem az ország egész területéről. Éppezért nem ritka, hogy az elővételes jegyek már akár egy évvel korábban is elfogynak az érdeklődők körében.

Az előadók között, amellett, hogy neves professzorok helyet kapnak, olyan nagy nevű színművészek is jelen voltak az elmúlt években, mint Mácsai Pál vagy Szervét Tibor.

Nyitókép: Mentor(h)áló facebook oldal