Örök rejtély maradhat a Bartók téri kettős kukagyilkosság

Még szombaton keresett meg olvasónk egy szívettépő történettel: teljesen kiégett kettő zöld színű, függesztett műanyag szemetesedényzet a Bartók Béla téren. Olvasónk szerint szándékosság lehet a háttérben, ami eléggé gyanús, hiszen a két kuka egymástól úgy 50 méterre található, és nem valószínű, hogy átterjedt az esetleg véletlen keletkezett tűz egyikről a másikra.

A kettős kukagyilkosság brutalitása megmagyarázhatatlan, a környezetgazdálkodást akár több tízezres kár is érhette. Egy ilyen szemetes úgy nagyjából bruttó 15 ezer forintba fáj újonnan, nem tudjuk hogy a városnak van-e esetleg kedvezménye, vagy ÁFA nélkül vásárolhatnak-e.

Az eset azonban még szövevényesebb lett, amikor megkerestük a hatóságokat. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságnál azt mondták a Szegedernek, hogy bejelentés nem érkezett, de átküldtek a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz. Itt azt az információt kaptuk, hogy „február 27-én a kora reggeli órákban a Bartók téren kisméretű kuka égett veszélytelen környezetben. A tüzet a szegedi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el. Az idegenkezűséggel kapcsolatosan információval nem rendelkezünk.”

Tehát nem tudni sajnos, hogy ki és miért bánt el a két edényzettel. A következőkben fényképek láthatóak a helyszínről, kérjük, csak erős idegzetűek nézzék meg!

Fotó: olvasónk / Szegeder