Óriási kosárlabdacsarnok épülhet egy újszegedi iskola udvarán

Rendkívül meglepő helyszínen, az újszegedi Gregor József Általános Iskola udvarán tervezi felépíteni új kosárlabdacsarnokát a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárcsapat.

A hírről szerdán a Délmagyar számolt be, eszerint 2020-ra már megvalósulhat a beruházás, melyet 165 millió forinttal a város is támogat. Erről Joób Márton, a sportbizottság vezetője biztosította Kardos Pétert, a csapat elnökét.

Régi problémánk oldódhat meg azzal, hogy ha felépül az új munkacsarnokunk. Újszegeden, a Gregor általános iskola udvarán készülne a létesítmény. Szeged város önkormányzata mellénk állt, Joób Márton, a sportbizottság vezetője már közölte velünk a jó hírt, hogy 165 millió forinttal a beruházás mögé áll a város. Török Csongor tervei alapján épülne fel a létesítményünk, amelyben keresztben két pálya férne el, amelyeket egy függönnyel el lehetne választani, így két csapat is tudna edzeni. Középen pedig egy centerpályát alakítanánk ki, így az összes utánpótláscsapatunk itt tudna a különböző bajnokságokban játszani. Százszázalékos lenne a létesítmény kihasználtsága, délelőtt az iskolások tudnának ott testnevelésórán részt venni, míg a mi csapataink délutántól egy helyen tréningezhetnének. Most az építési engedély jogi elfogadására várunk, utána kell megszerezni a Magyar Kosárlabda-szövetség jóváhagyását, hogy a tao keretén belül megvalósítsuk azt a beruházást, ami a mi életünkben nagyon fontos lenne. Négy öltöző, egy kis konditerem, szertár lenne kialakítva benne. Körülbelül 600 millió forint lenne az új munkacsarnok költsége. Egy helyen lehetne a teljes utánpótlása a Szedeáknak, még összetartóbb közösséget építhetnénk, és ami a legfontosabb: nevelnénk a tehetségeket – mondta a lapnak Kardos.

Fotó: Török Csongor

Számításaink szerint a beruházás akár az iskola udvarának egyharmadát is elfoglalhatja. A kiszemelt területen jelenleg egy focipálya és három nagy fa van, ezek biztosan áldozatul esnének a projektben. Az iskola egyébként rendelkezik egy nagy tornateremmel.

Arról, hogy a Gregor mit szól a beruházáshoz, levélben kérdeztük meg az intézmény vezetőjét.

 

Nyitókép: a kiszemelt terület. Fotó: Google Maps