Orbán Viktor megvédi a koronavírustól Baby Yodát

Fotó: drMáriás / Facebook

Ez a címe drMáriás legújabb, 100 x 80 cm-es akrillal készült alkotásának. A művész egy komplett sztorit is kerekített a festmény köré, mely szerint „6589-et írunk, a koronavírus elpusztította a föld népességének jelentős részét, amelyet azóta intergalaktikus migránsok népesítettek be. Az Európai Parlamentben a Sötét erő végső csapást kíván mérni Magyarországra a vírus felerősített változatának bevetésével, azonban Orbán jedi lovag Viktornak az utolsó pillanatban mentő ötlete támad: megkereszteli hipós vízben Baby Yoda képviselőt az Európai Parlament fürdőjében ülésük szünetében…”, de beszéljen inkább ő maga:

Aki nem ismerné, „drMáriás összművészetinek is mondható munkásságára főleg a harsány és kritikai hangvétel, valamint a kelet-európai identitásból, történelmi és politikai sajátosságokból fakadó létkérdések jellemzőek. Alkotói nyelvezetében a punk, az avantgárd, a dadaizmus, a pop-art, a szürrealizmus és egyéb eszközökkel operál. Művészeti, közírói tevékenységét társadalomsebészetként definiálja. A Tudósok zenekar énekes-trombitás-harsonás-szaxofonos vezetőjeként zenekarával Oroszországtól Európa számos országán át az Amerikai Egyesült Államokig több száz koncertet adott” – áll a művész Facebook-oldalának névjegyében.

A mester már olyan össztársadalmat megmozgató témákat is vászonra vitt, mint Berki Krisztián herevasalása, Karácsony Gergely főpolgármesterré válása, vagy Borkai Zsolt szerelmi bánata. Személyes kedvencem a Schmidt Szűz Mária és kisdede Ungár Péter a NER templomában címet viseli.