Orbán Viktor 75. születésnapján köszöntötte a KDNP-t

A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szövetsége egy bajtársias szövetség – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a KDNP honlapjára feltöltött videóban.

Orbán Viktor elmondta, hogy a két párt szövetsége megold egy nagyon nehéz problémát, amit úgy neveznek, hogy az „igazság és többség problémája”. Születésnapi köszöntőjében kiemelte, hogy a politikában a cselekvéshez többségre van szükség, de eközben nem szabad megfeledkezni az igazságról sem.

„(…) az igazság többség nélkül “béna”, nem tud hatni a politikában. A többség ugyanis igazság nélkül értelmetlenné válik, mert elveszíti morális alapjait és az igazi tágas, szellemi horizontot.”

Kereszténydemokrata Néppárt 75

Uploaded by kdnphu on 2019-10-31.

Köszöntőjének későbbi részében elmondta, hogy párszövetségük egyedülálló módon jól működik Európában. Kifejtette, hogy míg a Fidesz arról gondoskodik, hogy a többséget begyűjtse, addig a KDNP az erkölcsi és szellemi iránymutatás „horgonyaként” tudja mindig a helyes pályán tartani a közös kormányzást.

Végül Orbán Viktor gratulált a párt 75 évéhez, elért sikereihez és hozzátette, hogy lélekben ő is kereszténydemokratának tartja magát. (via MTI)

Nyitókép: Híradó.hu