Orbán: Húsvétkor is védekezünk; aki behívót kap, vegye fel az oltást!

Szombat reggel a Belügyminisztérium ügyeleti központjában az oltási terv végrehajtásáról egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Az ünnepeken is oltásra buzdított a miniszterelnök, az egyeztetés után közzétett videójában azt mondta: bár nagyszombat van, a vírus nem pihen, ezért nekünk is védekeznünk kell. Minden beoltás életet menthet. Hálás a háziorvosoknak, a kórházi orvosoknak és az ápolónőknek, hogy húsvét ünnepén is vállalták a munkát. Orbán azt kérte, aki ezekre a napokra kap behívót feltétlenül menjen el, és vegye föl az oltást.

Hozzátette: ma reggelre Magyarországon elértük a 2 235 731 beoltottat. A kormányzati honlapon lévő számok szerint az előző napon 79 051, összesen pedig valóban 2 235 731 ember kapta meg a védőoltás első dózisát. Ha így folytatódik az oltási ütem, a következő napokban valóban meglehet a 2,5 millió beoltott. Orbán korábban arról beszélt, hogy ez az a határ az átoltottságban, amikortól leghamarabb megindulhat a lépcsőzetes újraindítás.

„Mi is dolgozunk, az operatív törzs is dolgozik. És a ma reggel eltervezett munka szerint a mai napon be fogunk oltani további 83 ezer embert” – zárta gondolatait. Az értekezleten Pintér Sándor belügyminiszter, Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke, György István és Latorcai Csaba államtitkárok, Balogh János országos rendőrfőkapitány és Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató vett részt. (via MTI)

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.