Karanténban is jól fújja a Dubioza kolektiv

„A visszataps utáni szám okozta szekunder szégyent különböző sörökkel kezeltük. Szomorúan húzott füleink kacskaringós nyomokat vájtak a homokba, ahogy a Pepsi Nagyszínpad felé vetett a céltalanság.

„A fesztivál app szerint valami bosnyák zenekar lesz… Dubstep, ska, punk elemek… Az igen…”

A PASO után már tényleg minden mindegy volt. Feladva a sorsot, bármit tehetett volna velünk az éjszaka, a közöny hűvös szele hatott át. Aztán elindult a program, és a Dubioza kolektiv is fújni kezdte.

Rég nem érzett bizsergés futott át minden porcikámon. Ahogy a srácok a zenei műfajokat ötvözték, zseniális virtuozitásról tett tanúbizonyságot. Hihetetlen energiák szabadultak fel, és pillanatról-pillanatra égettem el a fesztivál összes orgazmusát az arcomra kúszó mosolyok formájában. Elképesztő, hogy nem csak zseniális színpadi show-nak lehettünk tanúi, de releváns üzenetekkel, és tanmesékkel is gazdagodhatott a közönség.

A koncert egyik meghatározó eleme egy hatalmas PirateBay zászló volt, s az a szám, melyben a zenekar a szabad letöltést propagálta. Egyébként az ő albumjaik is ingyen letölthetőek az internetről.

A koncert másik meghatározó eleme, egy jó kis politikai tanmese volt. Ennél a pontnál a frontember kettéválasztotta a tömeget jobb és bal oldalra, majd mindkét oldalt arra késztette, hogy versenyezzenek, kinek a hangja nagyobb. Ezt mérték is, az értékek a színpadon voltak láthatók.

Mikor a frontember megunta közjátékot, elmondta, hogy ez semmi más nem volt, csak egy tanmese a modern demokráciáról, ahol mindenki csak megoszt, szabotálva ezzel a közösség érdekérvényesítő képességét. Majd a frontember kért még egy ordítást együtt, közösen mindenkitől, és a színpadon kivetített értékek minden eddigit túlszárnyaltak, ahogy egyik oldal hangja erősítette a másikat. Zseniális. Make some noise.”

A tavalyi SZIN második napján találkoztam először a Dubioza kolektiv nevű formációval, és ahogy az élményeimről szóló beszámolóból vett idézet is mutatja, megvett. Talán az önkéntes karantést is elviselhetővé teszi.

Dubioza Kolektiv Quarantine Show – Episode 1

Dubioza Kolektiv Quarantine Show Svakog ponedjeljka u 20:30 / Every Monday at 20:30 CET (English info below) U pokušaju da nađemo način kako da prekratimo du…

, ENT_QUOTES)?>" title_text="" order_type="social" title_text_color="#000000" title_text_font_size="22" title_text_font_famely="monospace" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="2" ]