Nyilvános WC nyílik az újszegedi ligetben

Nem új épületben, mint ahogyan az Aradi vértanúk terén, hanem csak a szabadtéri színpad mellékhelyisége lesz látogatható, és csak őszig.

A felújított ligetet még március 21-én adták át tetemes késést követően, nyilvános toalett azonban azóta sem létesült, illetve a felújítás során sem építettek egyet sem. Ennek az az oka, hogy a szabadtéri színpadnál van egy tökéletesen működő, amit most fel is újítottak, ennek azonban eddig zárva voltak ajtajai.

Az üzemeltető ugyanis nem a város, hanem a Szegedi Szabadtéri Játékok és Fesztivál Szervező Nonprofit Kft., akik bár szerették volna már megnyitni az épületet, eddig nem tudták, mert június 21-ig kellett várni, hogy a közgyűlés jogot adjon nekik erre.

Erről a Délmagyar ír, akik megemlítik azt is, hogy a város 15 évre keresett üzemeltetőt a színpadhoz tartozó büféhez, mosdóhoz és kerthelyiséghez. Olyanok jelentkezhettek csak, akik jelenleg is jogszerűen vendéglátói tevékenységet végeznek Magyarországon, a tavalyi nettó árbevételük meghaladta a 20 millió forintot, illetve három lezárt üzleti évre visszamenőleg a mérleg szerinti eredményük legalább két évben pozitív volt.

 

A büfé is megnyílik hamarosan a WC-vel együtt, a kettőt május 1. és szeptember 30. között kötelesek üzemeltetni. A büfé lehet hideg- vagy melegkonyhás, tehát szendvicsezőtől kezdve akár menüs étterem is nyílhatna benne.

A büfé + mosdó kombó a tervek szerint reggel 8-tól este 8-ig lesz nyitva, azt hogy az előtt és után, illetve az év további 212 napján ki hová végzi a dolgát, továbbra is megoldatlan, de az biztos, hogy fából van elég mindenkinek a parkban.