Nyáron feltúrták a körutat, azóta is maradt az ideiglenes, járhatatlan burkolat

Hosszú heteken át bosszantotta a szegedieket a Tisza Lajos körút, Aradi vértanúk tere és az Árvízi emlékmű közötti szakaszának felújítása nyáron, a munka azóta elkészült, csak épp nem lett koránt sem elfogadható – írja a SzegedMa. A bosszantás persze inkább hangulatkeltés, mint valóság, de valóban nem jó a helyzet.

Mint ismert, a körút déli szakaszán, az Aradi vértanúk tere és a Tisza között a nyáron három ütemben dolgozott a Szegedi Vízmű Zrt: júniusban előkészítettek, július-augusztusban kiviteleztek, majd augusztus utolsó két hetében fejezték be a munkát. Illetve ez volt a terv, a valóság azonban az, hogy jócskán csúszott a projekt, és az iskolakezdéskor is még csak szűkösen, alig lehetett használni a körút ezen szakaszát.

A vízmű méretes gödröket ásott, amikben a csöveket cserélték, a munka végeztével azonban azokra nem aszfalt-kopóréteg került, hanem beton, amit még csak simára sem húztak. Ennek köszönhetően az autósok gyakran nem a saját sávjukban, hanem félig a Honvéd tér felé vezető sávba átlógva haladnak.

Így néz ki a helyszín:

Fotó: Kovács Ferenc / SzegedMa
Fotó: Kovács Ferenc / SzegedMa
Fotó: Kovács Ferenc / SzegedMa

A helyzetre tábla is figyelmeztet, az azonban kérdéses, lesz-e változás. Előfordulhat, hogy még dolgoznak majd a helyszínen, ezért nem aszfaltoztak, nem tudni.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük az önkormányzatot és a vízművet is, szólunk ha válaszoltak.

 

Frissítés (január 7. 12:20): válaszolt az önkormányzat: „Szeged város önkormányzata folyamatosan újította fel a Tisza Lajos körutat az elmúlt években. Az utolsó szakasz felújításánál megtörtént a vízvezetékcsere és az ideiglenes úthelyreállítás. Tavaly elkészültek a tervek és forrást is biztosított az önkormányzat az útszakasz rekonstrukciójára. Tavasszal a város saját forrásból aszfaltozza le az utat és a parkolókat, amellyel befejeződik a Tisza Lajos körút teljes felújítása.”