Nincsen kutyám alatt pénzem mert egy ki***t robot vagyok

Egy olyan rapper oltja most legnagyobbat a YouTube-on, aki még csak nem is ember.

Microsoft Szabi néven a napokban tűnt fel az interneten. A géphangú rapper egész pontoson április elsején kezdte el pályafutását, ami feltehetően tudatos választás lehetett az embertől, aki a hanggenerátor program használójaként megalkotta ezt a kis csodát.

Szabi már 2017-ben beszélt az emberekhez. Akkor, a Microsoft Windows 10 frissítése után volt elérhető a felhasználók számára. A cég a képernyőolvasó hangot az NVDA-val közösen fejlesztette ki.

 

A nyilvánvalóan látáskárosultak számítógép használatát elősegítő programnak nem az volt az elsődleges célja, hogy vicces rappeket olvastassanak fel vele, de a mellékelt videó szerint erre is tökéletesen alkalmas. Az NVDA leírása szerint a Szabihoz bárki hozzáférhet, mégpedig a következő módon.

„A vállalkozó kedvű felhasználók Windows 10 esetén, az NVDA legfrissebb “next” verzióját letöltve kipróbálhatják az új magyar hangot. A letöltött NVDA futtatása után a beszédszintetizátor párbeszédpanelén az “Onecore voices” szintetizátort kell választani, ekkor az NVDA az új hangcsaláddal szólal meg. Régebbi Windows esetén is elérhető ez a beállítás, ám ezt kiválasztva az NVDA hibaüzenetet ad.”

Arról, hogy ez a dal a program készítőinek a tréfája lenne, vagy egy felhasználó gondolta tovább a program lehetőségeit, nem találni információkat. Az viszont biztos, hogy Microsoft Szabi olyan kemény tolja az oltásokat, hogy attól visszatér a gépekbe a kékhalál.

 

Nyitókép: Microsoft Szabi Fotó: YouTube / Microsoft Szabi