Nemesi Pál: sikerült a kampányt úriember módjára végigvinni

A Magyar Nemzetnek adott interjút a Fidesz polgármesterjelöltje, melyben két dolog történt: folytatták Nemesi programjának szájbarágását, és kicsit odaszóltak Botkáéknak.

Már az első kérdés az volt, hogy miután Nemesi a kampány kezdetén azt nyilatkozta, hogy nem foglalkozik politikai sárdobálással, sikerült-e a kampányt úriember módjára végigvinni? Nemesi igenlő választ adott, úgy érzi azonban, hogy viszonzásul már mást kapott. „Nem múlik el úgy nap, hogy ne találnának meg kitalált vádakkal, álproblémákkal, és ne támadnának nemtelen eszközökkel. Én azonban a kampány kezdete óta tartom magam az ígéretemhez, és nem foglalkozom a méltatlan, övön aluli támadásokkal”- mondja.

A következő kérdésben a véletlenül a választások előtt napvilágot látott „botrányos” szegedi ügyekről volt szó. Erről a jelölt azt mondta, „annál is több botrány borzolja a kedélyeket, mint azt vizionáltam a kampány kezdetén, elég csak a Mars téri piac fejlesztésére, a dorozsmai nagybani piac ügyére gondolni, de felmerült az is, hogy az önkormányzat áron alul értékesíthetett egy építési telket egy képviselőnek. Az ügyekben vizsgálatok folynak” – sorolja Nemesi, arra ki nem térve, hogy milyen építési telek értékesítéséről van szó. A Mars tér ügyében egyébként nemrég ítélték el az egyik kormányközeli médiumot, a 888.hu-t hamis híresztelések miatt.

Az interjúban szó van még arról, hogy a kormány nyitott volna és készek lennének rövid időn belül bepótolni Szegeddel a lemaradást.

 

Nyitókép: Szűcs Dániel / Szegeder