Nemesi Pál, a Ferroép vezérigazgatója lehet a Fidesz szegedi polgármesterjelöltje

A Ferroép építőipari társaság vezetője, Nemesi Pál lehet a Fidesz befutója az őszi önkormányzati választásokon – írja a 24.hu.

A lap szerint a jelöltállítást még 2018-ra tervezte a párt, de belső problémák miatt csúsztak. Kubatov Gábor pártigazgató szerint csak az EP-választások után jelentik be hivatalosan jelöltjüket.

 

„Nemesi a főtulajdonosa a Ferroép Fővállalkozó Zrt.-nek, amely számos állami és önkormányzati megrendelés teljesített már Szegeden. A zsinagóga rekonstrukciójától az egyetemi klinika építéséig terjed a cég repertoárja, legutóbb pedig a Lezsák Sándor parlamenti alelnök Lakitelki Népfőiskolája területén megvalósuló termálfürdő építésére kapott nettó 4,5 milliárdos szerződést” – írja a 24.

A lap még áprilisban azt írta, a Fidesz tavasszal telefonos közvéleménykutatást is tartott a városban, hogy kiderítsék, ki a legesélyesebb ember Botka László ellen. Itt felmerült B. Nagy László, Bartók Csaba, de még Szabó Gábor, az egyetem korábbi rektora is, akit nemrég az egyetem gazdálkodásával kapcsolatos visszaélésgyanús ügyek miatt jelentettek fel.

 

Nyitókép: szegedma.hu