Nemesi: a szegediek biztonságát senki sem veszélyeztetheti!

Bakondi György, Orbán Viktor belbiztonsági főtanácsadója és Nemesi Pál polgármesterjelölt tartott ma sajtótájékoztatót Röszkén. A felek megegyeztek abban, hogy az elmúlt négy év a migrációs válságról szólt.

Bakondi elmondta, nagy tétje a most következő önkormányzati választásnak, hogy arra alkalmas, a kormánnyal együtt gondolkodó és a biztonságot fontosnak tekintő vezetőket választunk, vagy alkalmatlanokat. Hogy Szeged viszonylatában kit tartana alkalmasnak, az nyilván nem kérdés.

Nemesi Pál hozzátette, már 2015-ben, magánemberként is azt mondta, hogy ez így nincs rendben. “Félelmetes volt az a látvány, az az érzés, amit akkor tapasztalhattunk” – tette hozzá, majd elmondta, a problémára a kormány talált egy jó lehetőséget,

a határzárnak köszönhetően biztonságban vagyunk, nyugodtan élhetünk.

A nosztalgikus múltidézést a jövő latolgatásával folytatta és emlékeztetett, hogy a napokban felröppent hírek szerint nem kizárt, hogy uniós szinten átalakítják a mingránsokkal kapcsolatos szabályozást, az úgynevezett kvótarendszert.

A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje természetesen hozzátette, “a szegediek biztonságát senki sem veszélyeztetheti, ezért kizárt, hogy ismeretlen országokból, ismeretlen hátterű illegális migránsokat telepítsenek a városba.”

 

Nyitókép: Szegedma