Nem vitték el a szelektívkukát, kiakadt a szegedi Fidesz

Sajtóközleményben kéri számon a szegedi Fidesz az önkormányzaton, hogy a 2021 elején miért nem szállították el a sárga kukákat. A környezetgazdálkodás azzal indokol, hogy 2020 is páratlan héttel végződött, és 2021 is páratlannal indult – ezért január 4. és 15. között szüneteltették a szállítást.

„Három hete nem viszik el a szelektív hulladékgyűjtőket Szeged kertvárosi részein” – kezdi levelét a kormánypárt szegedi szervezete. „Az önkormányzati cég a szeged.hu-n azzal az elképesztő magyarázattal állt elő, ez azért nem történt meg eddig, mert 2020. az 53. héttel zárult, és csak páratlan heteken szállítják a sárga kukákat. Ez, első hallásra akár érthető is lenne, azonban Szeged lakói hozzászoktak és ki is fizették, hogy szelektív hulladékként keletkező szemetüket kéthetente elszállítsák.”

A szegedi Fidesz szerint bár minden szegedi erőfeszítéseket tesz a zöldebb környezetért azzal, hogy szelektíven tárolja a hulladékát, „az is biztos, hogy ha nem fér az egyik kukába, hát előbb vagy utóbb belekerül a másikba, hiszen a konyhában bizonyosan nem maradhat.”

Hirdetés

Arra figyelmeztetnek, a naptár, mely tartalmazza hány hetes lesz az év, elég hamar (minimum egy évvel korábban) megismerhető, majd Mihálik Edvinhez fordulnak: „Ugye Mihálik Edvin Tanácsnok Úr?! Talán ha végezné a munkáját, gondoskodhatott volna az 53. héten esedékes elszállítások pótszállítással történő teljesítéséről! Talán csak gondolkodni kellett volna…”