Nem tudod, kire szavazz vasárnap? Segítünk!

Nem, nem mondjuk meg, hogy kire, nem vagyunk pártmédia, és persze, szavazzunk szimpátia alapján, de: nagyon sokan nem biztosak benne, kire tudnának racionálisan és jó szívvel voksolni, amihez nem lenne rossz tudni, mit képvisel. Ha nem akarod végigolvasni az összes párt programját, akkor itt a megoldás.

Minta arról, milyen szavazólapokon voksolhatunk majd most vasárnap az európai parlamenti választásokon (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

 

 

Az Andrássy Egyetem, a netPOL – Politikai Kommunikációs Hálózat és a Német Külügyi Hivatal politológusokból, történészekből és az egyetem diákjaiból álló szerkesztői csapata által létrehozott Vokskabin.hu oldalon azt adhatod meg, te miről mit gondolsz. Negyven kérdés van, aktuálisan természetesen az EP-választásokkal kapcsolatban.

Majd a rendszer a válaszaidat összehasonlítja a pártok programjaival és sajtónyilatkozataival, és kidobja, melyik párt hány százalékban gondolja a legfontosabb dolgokról azt, amit te.

Ezt követően részletesen meg is mutogatja, az egyes válaszokra te mit mondtál és melyik párt mit képvisel, általában linkek is vannak, vagy hogy a választási programjuk melyik részében, vagy hogy melyik sajtónyilatkozatukban említették ezt vagy azt az állásfoglalást. A kérdések közt szerepel az Euró bevezetése, melegházasság, GMO-k, minimálbérek és sok finomság. Ha esetleg valamelyik kérdés nem világos (nekem két ilyen volt, kapásból az első például), akkor a mellette lévő kis kérdőjel kifejti, mire gondol.

Az alkalmazás itt érhető el.