Nem tudják fogadni a légimentőket a szegedi klinikán

Hetek óta nem tudják fogadni a légimentőket a szegedi klinikán – helyi forrásra hivatkozva írja a Magyar Hang.

Mint kiderült, régebb óta fennálló probléma, hogy helikopter, csak a város repülőterén tud landolni. Onnan még további tíz-tizenöt perces utat kell megtenniük a súlyosan sérült betegeket mentőautóval a klinikáig. De nem csak a helikopterek fogadásával, hanem a mentőbejáró felvonók működésével is gond van. 

Hirdetés

A lap kérdésére a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke elmondta: „A Szegedi Tudományegyetem SBO területén lévő duplex felvonó berendezések kötelező felülvizsgálata során a karbantartó cég olyan használatból eredő meghibásodásokat állapított meg, mely a folyamatos és biztonságos üzemeltetést nem teszi lehetővé.” Az elnök után hozzátette: „Ezen okok miatt, valamint a karbantartó cég javaslatára, a Szegedi Tudományegyetem, mint üzemeltető, a felvonó berendezéseket a hibák végleges kijavításáig – a biztonságos üzemeltetést figyelembe véve –, üzemen kívül helyezte. A hibák elhárítását a karbantartó cég soron kívül végzi el, hogy a betegellátás zavartalan működése biztosított legyen.”

A kérdésre, hogy pontosan mióta áll fenn a probléma, és mikorra javítják meg a felvonókat, egyelőre még nem érkezett válasz.

Illusztráció: Vajda János / MTI