“Nem szoktak ittasan visszajönni a bicikliért” – A Magyar Kerékpárosklub biztosítja a SZIN biciklitárolását

A legtöbb magyarországi fesztiválhoz hasonlóan a SZIN-en is rendezett biciklitárolás várja a kerékpárral érkező fesztiválozókat. Ennek hátterét szokás szerint a Magyar Kerékpárosklub biztosítja, jelen esetben a Torontál téri parkolóban a “legzöldebb fesztiválon”.

Berta Krisztián ’Varánusz’ a klub képviseletében elmondta, hogy az őrzött kerékpártárolást önkéntesekkel végzik a fesztivál ideje alatt, a nap 24 órájában. Interjúnk ideje alatt a 400 bicikli befogadására alkalmas tároló 300-adik biciklijét regisztrálták épp a tegnapi nap folyamán. Interjúalanyunk elmondása szerint a péntek és a szombat „csúcs-napnak” számít a tárolás szempontjából, ahol átütik a 400-as tárolási határt, de az önkéntesek szervezettségének hála, ez sem okoz soha logisztikai problémát.

Fotó: Balogh Gergő / Szegeder

Varánusz elmondta továbbá, hogy a kerékpáros közönség, a legnagyobb magyar közlekedési civil szervezet által nyújtott tárolási lehetőséget mindig nagyon hálásan fogadja nem csak a SZIN-en, hanem az ország bármely fesztiválján. Megkérdezésünkre, hogy ittas kerékpározók mennyire jellemzőek az ilyen rendezvényeken Krisztián azt válaszolta, hogy nem szokott ilyen probléma előfordulni; aki túlitta magát, általában másnap jön vissza a bicikliért. Távozáskor a

„KRESZ-nek megfelelően, kerékpárvezetésre alkalmas állapotban viszik ki a kerékpárt a tárolóból”.

A 7/24-ben működő megőrzőből legkésőbb vasárnap reggel kilencig bármikor elvihetők a számmal ellátott karszalag felmutatása után az azonos számmal felcímkézett, saját kerékpár.

Fotó: Balogh Gergő / Szegeder

Nyitókép: Balogh Gergő / Szegeder