Nem mondhatja Márki-Zay, hogy életveszélyes a vásárhelyi kórház

Jogerősen pert vesztett Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere a város kórháza ellen, akik azért pereltek, mert az intézmény helyzetét bírálva egy lakossági fórumon azt állította, “aki az intézményünkbe bemegy, az az életét kockáztatja” – írja a kormányközeli Promenád.hu.

Fotó: Alfahír.hu

800 ezer forint sérelemdíjat kell fizetnie a kórháznak, illetve nyilvánosan bocsánatot kell kérnie a kormányközeli Délmagyarország napilapban Márki-Zay Péternek a Szegedi Ítélőtábla immáron jogerőre emelkedett ítélete alapján, mert egy lakossági fórumon tett kijelentésével megsértette az egészségügyi intézmény jó hírnevét.

–A bíróság jogerősen kimondta, hogy Márki-Zay Péter nem mondott igazat, amikor a kórházat bírálta, és azt mondta, hogy aki az intézményünkbe bemegy, az az életét kockáztatja. Ez az ítélőtábla szerint ugyanis egy olyan súlyos kijelentés, ami alkalmas arra, hogy az intézménnyel szemben a közbizalmat megingassa és alkalmas arra, hogy megbontsa a betegek, orvosok és ápolók közötti viszonyt – mondta az ítélet után Kallai Árpád, az intézet igazgatója, aki azt mondta, a pénzt a betegellátás fejlesztésére fogják fordítani.

Szerinte „példátlan ma Magyarországon, hogy egy polgármesterről jogerős bírósági ítélet mondja ki, hogy hazudott, és megsértette a saját városa kórházának jó hírnevét”.

(via Promenád)