Nem hiszed el: videónk van arról, hogy egy bácsi pornót néz egy TIK-es gépen

Ma reggel írtunk róla, hogy figyelmeztetést kellett kitenni a SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban (TIK), hogy a gépeken ne nézzenek meztelenséget, illetve erőszakot tartalmazó dolgokat.

Most komolyan, ne nézz pornót a TIK-ben!

Nagyjából ezt írták ki, csak kicsit hivatalosabb megfogalmazásban a harmadik emeleti számítógép-kabinet egyik asztalán elhelyezett táblára az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban (TIK). A felirat arra kéri a hallgatókat magyar és angol nyelven, hogy tartózkodjanak olyan tartalmak megtekintésétől, amely meztelenséget vagy erőszakot tartalmaz, mert ez másokban megbotránkozást kelthet,…

Akkor fel is tettem a kérdést az intézmény vezetőségének (meg is jött azóta a válasz), hogy mi történt pontosan, azóta viszont birtokunkba jutott egy videó, amin elég plasztikusan látszik a válasz a kérdésemre.

A videó érdekessége, hogy egyrészről nem is egy kanos egyetemista, hanem egy ősz-kopaszodó idős férfi nézett felnőtt tartalmat a kabinet gépein, ráadásul azt nem is a harmadik emeleten tette (mint én hittem csak a sztorit hallva), ahol azért nagyobb távolságra vannak egymástól a gépek, hanem az elsőn, ahol konkrétan egymás mellett vannak.