Nekiállnak az M43-as felújításának

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, hazai költségvetési forrásból, bruttó 488 millió forintból újul meg az M43-as autópálya M5-ös Szeged Észak-csomópont és Nagylak közötti, több mint 2 kilométeres szakasza mindkét pályaoldalt érintve.  

A munkaterületet a kivitelező október 16-án veheti át, a felújítás előreláthatóan 60 napot vesz igénybe. Ennek során a haladó, vagyis a belső, és külső sávokban, illetve helyenként a leállósávban a meglévő burkolat profilmarása után új aszfalt kopóréteget épít a kivitelező, majd gondoskodik az új burkolati jelek felfestéséről.

A kivitelezési munkák során oldalanként 1-1 forgalmi sávot zárnak le a szakemberek, a munkaterületek térségében az ott dolgozók és a közlekedők biztonsága érdekében is sebességkorlátozás lesz érvényben.

A Magyar Közút arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat, előjelzéseket mindenképpen tartsák be. A munkaterület előtt időben soroljanak be a torlódások és a balesetek elkerülése érdekében. Tekintettel arra, hogy a felújítási munkák idején hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a cég Útinform szolgálatánál a +36-1-336-2400-as telefonszámon, illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.