“Nekem mindenkivel jó kapcsolatom van” – Nemesi Pál a Magyarország élőben című műsor vendége volt

Nemesi Pál, független szegedi polgármester-jelölt volt a Hír TV Magyarország élőben című műsorának tegnap esti vendége. A többek szerint inkább kormánypárti, mintsem független jelölt a műsorban Velkovics Vilmossal beszélgetett Szeged jelenéről, többnyire a gazdasági lehetőségek vonatkozásában.

“Fejlett ipar nélkül nem lehet nagyvárost működtetni, az elmúlt húsz évben viszont nem történt nagyobb beruházás Szegeden” – mondta Nemesi Pál tegnap este a Hír TV-ben. Egy stílusos, a szegedi szocialista botrányokat, az összefogásból kihátráló majd később mégis visszatérő DK esetét feldolgozó bevezető után láttak neki a felek a beszélgetésnek.

Hirdetés

A jelölt elmondta, az elmúlt két ciklusban a pártviszály rányomta bélyegét a dél-alföldi város életére, ő legfőképp ezen szeretne változtatni. A gazdasági véleménykülönbség, mely közte, mint a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, illetve a városvezetés között állt fent vette rá arra, hogy elfogadja a jelöltséget. Véleménye szerint a kormány, illetve a kétharmados szocialista városvezetés nem tud összehangoltan működni, s emiatt nem történt nagyobb fejlesztés az utóbbi két ciklusban. Nemesi elmondta,

ő mindig a jó kapcsolatra törekszik, legyen a másik fél vagy a szegedi városvezetés vagy a kormány.

A műsorban kitértek Rovó László rektor politikai működésére is, aki Velkovics megfogalmazásása szerint “meglehetősen udvariasan és halkan állt ki Nemesi Pál mellett”, majd a műsorvezető a szegedi közéletet manapság uraló botrányokra terelte a témát. Nemes ezekbe nem állt bele, udvariasan és diplomatikusan zárta rövidre a kérdést. Rovó László politikai szerepéről egyébként éppen tegnap cikkezett az Átlátszó. A portál névtelen forrásra hivatkozva elmondja, hogy sokan úgy gondolják, hogy az egyetemen egy bizalmi szavazást már nem élne túl a rektor,

Ez után a Modern Városok Programot érintő kérdések következtek. A jelölt elmondta, hogy bár ő is jelen volt annál a bejelentésnél, mikor a kormányfő és Szeged polgármestere ismertette a program részleteit, végül mégis sokkal kevesebb dolog valósult meg, mint ami fel lett vázolva. Nemesi kitér arra is, hogy a városnak nagy szüksége lenne egy harmadik hídra, illetve a gazdaságfejlesztési terület kialakítására. Ezzel kapcsolatos hír, amit mi is megírtuk, hogy hétfőn szavazta le a parlament azt az indítványt, mely a harmadik szegedi híd előkészületeit szorgalmazta volna.

Végezetül Szeged és Hódmezővásárhely együttműködésének lehetőségei kerültek napirendre. Nemesi Pál elmondta, a két város együttműködése elengedhetetlen, ezt a földrajzi közelség és az ingázó munkaerő érdekében is ápolni kell. Mivel ezügyben kisebb tapasztalatokkal rendelkezik, minden jó gyakorlatot és példát szívesen vesz.

A beszélgetés teljes terjedelmében megtekinthető a Hír TV oldalán.

Nyitókép: Hír TV