Mobilfizetés iPhone-on: napokon belül indulhat az Apple Pay Magyarországon

Az iPhone-felhasználóknak a nap eddigi legjobb híre: hamarosan az almás készülékekkel is tudunk egy érintéssel mobillal fizetni, a Szifon.com a Macrumors portál információi alapján ugyanis azt írja, napokon belül érkezhet hazánkba az Apple Pay, úgy tudják, először az OTP-hez.

Aki az utóbbi időben kapott emailt a bankjától (és ha csak nem párnacihában tartod minden pénzed, ez aligha úszható meg), felfigyelhetett rá, hogy Android alá lassan az összes nagyobb bank kínál mobilfizetős alkalmazást, amikor egy érintéssel, de nem a kártyánkkal, hanem a telefonunkkal költekezhetünk (vagy épp verhetjük magunkat adósságba a hitelkártyánkkal), viszont iPhone-ra még sehol se jött ki.

 

 

Ennek az oka a két rendszer nyitottságbeli különbsége, ugyanis míg iPhone-okon csak a cég saját Apple Pay szoftverében lehet fizetésre használni a telefont, addig Android alá lényegében bármelyik bank írhat mobilfizetési appot, ami használhatja a mostanában a telefonok többségében ott lévő NFC-csipet (ami olyan, mint amit a kártyádban is használsz, ha PayPass-szal fizetsz). Így bár a Google saját szoftvere, a Google Pay sem elérhető itthon, a maszekba fejlesztett szoftverekkel az androidosok egyre nagyobb hányada elfizetget a telefonjával, az iPhone-osoknak pedig hiába van ott az NFC-csip a telefonjukban, nagyjából nem mennek vele semmire.

Illusztráció: Christiann Koepke

Egészen eddig, mert a Szifon.com a Macrumors portál információi alapján azt írja, hogy napokon belül Magyarországra is érkezhet az Apple Pay, a lap információi szerint először május 17-én az OTP-nél jelenhet meg. Korábban a Napi.hu jegyezte meg, hogy több olyan magyarországi bank van, amely anyacégének más országokban működő leányvállalatai már támogatják az Apple Payt.

A portál munkatársai egyébként korábban ki is próbáltak egy amerikai bankkártyával Budapesten, mondjuk így látványra nem olyan nagy durranás, mint amekkora jelentőssége egyébként van.

Szifon.com: hazánkban elsőként próbáltuk ki az Apple Pay-t!

Hozzátartozó cikk: http://szifon.com/2014/10/22/hazankban-elsokent-probaltuk-ki-az-apple-pay-t-video