Bográcsozással telt ma a délután a BTK épülete előtt

Hamarosan új hallgatói egyesület alakul Szabad Szellem néven. Első rendezvényük alkalmából egy közös bográcsozásra várták a hallgatókat és az érdeklődőket a BTK épülete előtti füves placcon.

A Szabad Szellem hallgatói egyesület, hivatalos megalakulása előtti első rendezvényét tartotta ma a Bölcsészkar előtti füves területen. Az eseményen öt bográcsban rotyogott a krumpli, melyből bárki kaphatott egy tányérral. A közösségi finanszírozásból létrehozott esemény célja, hogy összehozza a hallgatókat.

“Azt szeretnénk, hogy a hallgatói közösség összekovácsolódjon, ne csak BTK vagy ZMK, de összegyetemi szinten is.” – mesélte Szabó Máté, az egyesület alapítója.

A mai rendezvény a hallgatóknak való bemutatkozást szolgálta. A szervezők a jövőben az eddigieknél nagyobb hallgatói aktivitást szeretnének elérni, így kommunikációjuk sarokkövéül is az a koncepció szolgál, mely szerint “ez nem egy olyan dolog, ahol 5-10 szervező kitalál x ötletet, és az vagy tetszik, vagy nem, hanem megpróbálunk mindenkit bevonni, hogy elmondhassák, előterjeszthessék ötleteiket egy hallgatói fórum keretei között.” – mondta Máté.

Ennek a részletei még kidolgozásra várnak. A mai esemény teljesen nonprofit módon működött, a hozzávalók árát a szervezők dobták össze, akik a jövőben rendezett eseményeikre is teljes transzparenciát ígérnek.

Nyitókép: Balogh Gergő / Szegeder