Most megnézheted, hogy pontosan mennyi műanyag szeméttel terheled a bolygót

Az köztudott, hogy óriási gondban vagyunk, ha a Föld pusztítása a téma: erdők óriásait vágjuk ki nap mint nap, üzemanyagok tonnáit égetjük el azért, hogy gyorsabban jussunk el a Teszkóba, és PET-palackok seregét dobjuk a kukába. A klímaváltozásról, illetve az ember által előidézett gondokról a Szegederen is gyakran írunk, és nem győzzük mi sem hangsúlyozni, hogy ha nem csökkentjük egyénenként az ökológiai lábnyomunkat, akkor arra csúnyán rá fogunk… mi is a jó szó? meg fogjuk szívni, az a lényeg!

Pár fontosabb adat a műanyagtermelésünkről:

 az elmúlt 60 évben 200-szorosára nőtt a Föld műanyagtermelése, 

 évente 9 millió tonna műanyag ömlik az óceánokba, és 

 2050-re több műanyag lesz a világon, mint hal. 

Ezek felfoghatatlanul rossz adatok, de azért még sincs minden veszve. Ha mindenki (igen, téged is beleértve) a lehető legjobban lecsökkentené a termelését, egyszerűen megszűnne a probléma nagyobbik része. Hiszen ha nem veszünk többé műanyag flakonban vizet/kérünk zacsit stb, akkor azokat nem is fogják legyártani.

Első lépésként most egy elég klassz kalkulátorral mindenki meglesheti, évente mennyi szemét kerül miatta a világra.

Műanyaglábnyom-kalkulátor

, ENT_QUOTES)?>" title_text="" order_type="social" title_text_color="#000000" title_text_font_size="22" title_text_font_famely="monospace" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="2" ]