Most jó alaposan kitakarítják a vonatokat

máv vasút vonat tisztítás tiszta kosz2 f máv start

 

Hirdetés
Hirdetés

Ugyanis tavaszi nagytakarítást végez a MÁV, melynek keretein belül az összes (!) személykocsijukat fényesre csiszolják.

Legalábbis belülről, a vasúttársaság közleménye szerint ugyanis – és most kapaszkodjon meg mindenki, aki eddig a magyar vasutat szidta – az utasoktól érkezett rengeteg panasz miatt a nemrég kinevezett vezérigazgató, Kerékgyártó József azt az utasítást adta ki, hogy a vasúti kocsikon ezentúl sokkal jobban kell a tisztaságra ügyelni. Ez persze nem jelent sokat, de a közleményben az is szerepel, hogy

„nyárig minden személyszállító jármű üléskárpitját, függönyét és padlószőnyegét vegyszeres kárpittisztításnak veti alá.”

máv vasút vonat tisztítás tiszta kosz f máv start
Fotó: MÁV-START

Mindemellett ígérik, hogy az ablakokat és a kocsik többi részét is nagyobb gonddal takarítják majd.

A teljes állomány külső tisztítására már nem kaptak az utasok ígéretet, arra azonban igen, hogy erre is jobban ügyelnek majd. Ehhez járul hozzá egy 400 millió forintos mosócsarnok is Nagykanizsán, amit áprilisban adtak át.

A MÁV azt is elárulta, hogy egy ilyen mosócsarnokkal 2-3 perc teljesen megtisztítani egy kocsit, míg korábban ezt kézzel végezték és akár másfél órát is igénybe vett. Ráadásul az új berendezéssel naponta 70-80 járművet is tudnak mosni. És bár Szegeden ilyen nincs, a társaság újabbak üzembe helyezését tervezi országszerte.

Még egy ok, hogy a vasutat válasszuk!

máv vasút vonat tisztítás tiszta kosz3 nagykanizsa f máv start
A frissen átadott nagykanizsai mosó. Fotó: MÁV-START
máv vasút vonat tisztítás tiszta kosz4 nagykanizsa f máv start
Fotó: MÁV-START

 

Nyitókép: MÁV-START