Most ingyen böngészheted a múlt század szegedi újságjait

És az azelőtti századát is. Egy hónapra teljesen ingyenessé tette szolgáltatását az elmúlt két évszázad magyar újságjait, folyóiratait online elérhetővé tevő Arcanum Adatbázis.

„Az országos járványhelyzetre való tekintettel, átérezve a közép- és felsőoktatásban, valamint kutatásban résztvevők nehéz helyzetét, az Arcanum Adatbázis Kiadó azt a felelősségteljes döntést hozta meg, hogy március 16-tól kezdődően egy hónapra nyilvánossá teszi Magyarország legnagyobb, jelenleg közel 27 millió folyóirat- és újságoldalt tartalmazó periodika adatbázisát, az Arcanum Digitális Tudománytárat” – írják sajtóközleményükben.

A tartalmak letöltése természetesen nem lehetséges, olvasni őket azonban lehet.

„Ezzel a gesztussal szeretnénk erősíteni a társadalmi összefogást, megkönnyíteni az otthoni tanulást, munkavégzést, és izgalmas tartalmak hozzáférhetővé tételével elviselhetőbbé tenni a bezártságot azok számára, akiknek az elkövetkező időszakban esetleg otthon kell maradniuk” – írják.

Az adatbázisban számos szegedi kiadvány is elérhető, ami igazi csemege lehet azok számára, akik a Délmagyarországot mondjuk már lapozgatták a Hungaricana felületén (ami az Arcanumhoz tartozik, annak ingyenes változata).

A szegedi kiadványok listája a következő: