Most a testneveléstanárt megalázó vezető ellen indult vizsgálat

Hivatalból azonnali vizsgálatot indított Aáry-Tamás Lajos a tankerületi igazgató ellen, amiért emberi méltóságában sértették a vasalódeszkán oktató makói testneveléstanárt.

Mint ismert, egy makói tesitanár, Vezsenyi László még márciusban a távoktatás alatt egy igen kreatív módszerrel állt elő arra, hogyan oktassa továbbra is úszni diákjait. Fogta magát, felhasalt egy a nappalijában szétnyitott vasalódeszkára, és elkezdett úszást imitálni.

Vezsenyi tegnap ismét bekerült a hírekbe, ugyanis kiderült, hogy nem mindenki fogadta jól a videót. A tankerület vezetője például annak azonnali eltávolítására szólította fel, majd írásbeli megrovást kapott, azonnali hatállyal letiltották a tanításról és elvették az összes csoportját.

Hiába nem voltak már csoportjai, ennek ellenére a tanárt arra kötelezték, hogy minden egyes napra készítse el a csoportjainak (3-4 csoport) szánt aznapi tananyagot, gyakorlatsorokat, pontos utasításokkal, majd azokat küldje el a tankerületi vezetőnek és az iskola igazgatójának. Ezeket az anyagokat a gyerekek persze nem látják. A tankerület vezetője azt is kiadta Vezsenyinek, hogy tanulmányozza a Nemzeti Pedagóguskar etikai kódexét és a nemzeti alaptantervet, és hogy ezekből majd az igazgatója kérdezze ki a tanárt, de ettől az igazgató elállt. A tornatanárt nagyon letörték az események: „(…) őszinte leszek, nagyon elvesztettem a kedvemet. Tényleg nehéz beszélni róla, mennyire magam alatt voltam. Én pedagógus vagyok, azért maradtam a pályán, mert szeretem csinálni. Nyilván nem a pénzért” – fogalmazott.

Vezsenyi megpróbált segítséget kérni, ám a KLIK vezetőjének írt levelére három hét elteltével mindössze annyit választ kapott, hogy panaszával forduljon a tankerület vezetőjéhez, azaz ugyanahhoz az emberhez, aki ezeket a büntetéseket is kiszabta.

Most mégis fordulhatott a kocka valamelyest, ugyanis az ombudsman indított eljárást a tankerületi vezető ellen, amiért az méltóságában sértette meg Vezsenyit.

A vizsgálat eredményére még várni kell.

(via)