Most a szeged.hu-t kötelezték helyreigazításra

Még egy június 27-én közölt cikkük miatt, melyben azt találgatták, ki lesz Szeged fideszes polgármesterjelöltje.

A „Szegedi milliárdosok klubja: közülük kerül ki Botka László fideszes kihívója” c. írásukban azonban ezek szerint valótlanul állították, hogy az októberi polgármester-választáson a FIDESZ által támogatott polgármesterjelölt első opciója Varga Mihály, a KÉSZ Holding, Magyarország egyik legnagyobb építőipari vállalatcsoportjának alapító-tulajdonosa, aki 15 milliárd forintot is meghaladó vagyonával már az 50 leggazdagabb magyar egyike.

„A cikkben szintén valótlanul állítottuk, hogy Varga Mihály vagy érdekeltségei ma már Mészáros Lőrinccel és Szijj Lászlóval működnek együtt” -írják a helyreigazításban. Ebben a cikkben egyébként a második tipp az az Ádám Attila, aki anno Bartha László idejében volt az önkormányzat ügyvédje, de felmerül egy bizonyos Nemesi Pál is, mint lehetséges jelölt.

Ahogyan az egyébként várható is volt, a SzegedMa azonnal ráugrott a lehetőségre, és „Megint lebukott Botka László Fake News gyára: hazudtak” címmel lehozták, persze név nélkül a dolgot.

„Aki követi és akár csak alapszinten is tisztában van a helyi közélettel, az pontosan tudja, hogy Botka László szegediek pénzéből működtetett propagandalapjai folyamatosan hazudnak! Hol kisebb, hol nagyobb, hol pedig egészen elképesztő mértékben. Semmi meglepő nincs ebben egyébként, mert ők pontosan olyanok, mint a gazdájuk” – írja a SzegedMa, akiket legutóbb szerdán kötelezett arra a Szegedi Ítélőtábla, hogy helyreigazítást közöljenek és Szabó Bálinttal egyetemben fizessenek meg egy-egymillió forint sérelemdíjat Botka László számára.