Momentum Rovó Lászlónak: mondjon le és menjen vissza a műtőbe

Rovó László, az egyetem rektora a hivatalosan függetlenként induló, de egyébként nem titkoltan fideszes körökben mozgó Nemesi Pált ajánlotta még múlt héten őszre szegedi polgármesternek, azóta azonban már elkezdett az egyetem függetlenségéért aggódni. Most a Momentum helyi szervezete lemondásra szólította fel.

Mihálik Edvin, a párt szegedi elnöke szerint ugyanis Rovó szégyent hoz az egyetemen tanulókra és oktatókra azzal, hogy az intézmény függetlenségét és politikamentességét hirdeti, miközben egy kormányközeli lapnak ad interjút arról, hogy ő kit ajánl jelöltnek az őszi önkormányzati választásra.Rovó egyébként a SzegedMa hírportál migránsellenes konferenciáján Bayer Zsolt mellett mondott beszédet még májusban.

„Rovó László nem érti, hogy az miért politizálás, ha ő egy fideszes polgármester-jelöltet ajánl a szegedieknek. Tudja Rektor úr legutóbbi nyilatkozataival eljutott oda, hogy mi már azon se lepődnénk meg, ha Ön lenne a Fidesz polgármester-jelöltje Szegeden. És az ebben a legszomorúbb, hogy Önt nem csak mi ellenzéki politikusok és újságírók, de a médiát és az Ön nyilatkozatait követő/figyelő hallgatók is fideszes pártkatonának tekintik. Mivel, hogy Ön minden nyilatkozatával az SZTE-t képviseli, és párttitkári szintű propagandaszövegeivel szégyent hoz azokra a hallgatókra és oktatókra, akik nem ilyen rektort szeretnének. Hanem egy független, az oktatás és a kutatás szabadságáért küzdő, pártpolitikai vitákba nem belebonyolódó rektort. Aki nem kettős mércét alkalmaz és viszályt szít, hanem békét teremt. Ne hozzon rájuk több szégyent, inkább mondjon le a posztjáról, és menjen vissza a műtőbe, ott nagyobb szükség lenne Önre.” – írja Mihálik.