Mit tudni eddig a Centrum Palace-ról?

Sok a kérdés, kevés a válasz. Titokzatos építkezés zajong a Mikszáth utcán, eltűnőben a hírhedt Centrum gödör. Gyorsan összeszedtük, január közepéhez közeledve mit tudni.

Mi épül itt?

Nem az, ami 2018 decemberében először a Szegederen látott napvilágot, azaz hatemeletes társasház. Ezen tervek szerint itt egy szürke kamutégla-borítású, 136 lakás + 153 mélygarázs-férőhelyes társasház készült volna, 2019 tavaszi kezdéssel, 2021 szeptemberi átadással.

Ezekkel ellentétben már biztos, hogy irodaház lesz az egész, valószínűleg lakások nélkül. A Szeged Televízió szerint egészen konkrétan

  • A+ besorolású lesz,
  • hat emelettel,
  • kétszintes mélygarázzsal,
  • a földszinten éttermekkel és üzletekkel.

Tehát méretre igencsak nagy lesz, összesen nyolc szintet számolunk, persze mélygarázzsal együtt. Egyes híresztelések szerint az aljában lesz egy Aldi vagy Lidl is.

Ki építteti?

A szegedi székhelyű Igényes Otthon Kft., akikhez a rókusi Tesco mögötti lakópark egyetlen mindeddig el nem készült társasháza is köthető, amit épp mostanában kezdtek el befejezni több év üresen állás után.

Ki építi?

Ha információnk nem csalnak, akkor a Tisza Lajos körút 25. alatt felhúzott Tisza25 nevű társasházat is kivitelező cég.

Mennyibe kerül?

Nagyjából 6 milliárd forintba.

Mikor lesz kész?

Fél év késés biztosan van, ha a 2019 tavaszi kezdést nézzük, de ez még kevés levonni a következtetést, hogy akkor 2022 tavaszán lesz átadva az első iroda. A Szeged Televízió riportjában három évet emlegetnek.

Hogy fog kinézni?

Nem úgy, ahogy eredetileg hittük. Értesüléseink szerint még dolgoznak a végleges látványterveken, de talán hasonítani fog ahhoz, ami néhány napja már megjelent a Szegederen a 2020-as szegedi beruházásokat összesítő cikkünkben. Ehhez:

Fotó: investinszeged.hu

 

Nyitókép: a Centrum Palace építkezése 2020. január 9-én. Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder