Mihálik: B. Nagy László biztosítsa a szegedieket arról, hogy több elvonás nem éri a várost

Mihálik Edvin, Újszeged önkormányzati képviselője ma a Facebook-oldalán intézett nyílt levelet  B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselőhöz. Mihálik azért fordult a képviselőhöz, mert mint írja, aggodalommal tölti el az önkormányzatok bevételi forrásait érintő kormányzati intézkedéssorozat.

Mihálik kiemeli, hogy a kormány milliárdos összegben vont el adóbevételeket az önkormányzatoktól, „ez Szeged esetében is több mint 1 milliárd forint” – írja, majd megjegyzi, hogy az „elmúlt hetek kormányzati intézkedési bizonytalanságot keltettek az önkormányzatokban, miközben a válságos időben a kiszámíthatóság fontosabb, mint bármikor” – utalva ezzel a levélben is említett Gödre, és a tegnap, Józsefvárosra vonatkozóan hozott rendeletre, amely súlyos milliárdokat von el.

„Ezért tisztelettel kérdezem öntől, hogy ugye megnyugtató választ tud adni arra a kérdésre, hogy a kormány a már eddigi megszorító intézkedéseken túl nem fogja további forrásmegvonásokkal sújtani Szegedet?” – teszi fel a kérdést Mihálik.

A képviselő ezek után arra kéri B. Nagyot, hogy „Szeged egyik országgyűlési képviselőjeként, és a FIDESZ-KDNP egyik politikusaként emelje fel a hangját az ön által képviselt szegedi polgárok érdekében! Biztosítsa a szegedi polgárokat arról, hogy több önkényes megszorító intézkedés nem fogja őket érni, illetve, hogy Szegedet nem fogja a kormány olyan helyzetbe hozni, mint tette Göddel vagy Józsefvárossal.”

Levele végén Mihálik megjegyzi, hogy nem megengedhető az, hogy a mindenkori kormány önkényesen, politikai okból vonjon vissza már megítélt pályázati támogatásokat bölcsőde-, óvoda, orvosi rendelő építésére vagy bármilyen más megítélt fejlesztésre, mint ahogy az sem, hogy politikai alapon dőljön el ki, milyen alapon járul hozzá a járvány és a válság okozta terhek viseléséhez.

Közzétette: Mihálik Edvin – 2020. május 8., péntek