Megy a szarkavarás a Deja Vu Fesztivál és a Chili Weekend körül

Ma reggel kapott szárnya a hír, hogy elmarad a hétvégére tervezett Chili Weekend. Ezt a szervezők tették közzé az esemény Facebook oldalán, továbbá leírták azt is, hogy veszélyben lehet a 2020-as Deja Vu Fesztivál. A szervezők hosszas közleményükben pedzegették, hogy politikai okok állnak a dolgok hátterében. De most akkor hogy is van ez?

A Szegedma reggel cikkezett arról, hogy Botka László kampányzáró rendezvénye miatt elmarad a hétvégére tervezett Chili Weekend, illetve veszélybe került a 2020-as Deja Vu Fesztivál is. A portál idézi a szervezők közleményét, mely szerint „a döntés oka – mint megtudtuk – egyszerű: Botka László polgármester úr ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét.”

A szervezők kifejtik, hogy ők próbáltak más helyszínt kérni az önkormányzattól a már megszervezett időpontra, de gyakorlatilag meg sem hallgatták kérésüket. Ezt követően azzal folytatják, hogy a szintén általunk szervezett „Deja Vu Fesztiválra sajnos a mai napig nem voltak hajlandóak aláírni a 2020-as szerződésünket.”

A közfelháborodás persze nem maradt el, a kommentmező egy emberként állt ki kedvenc csilije és fesztiválja mellett, Botka Lászlóval szemben. A Deja Vu Fesztivál kapcsán később Boros Gyula, a Green Team Event & Marketing Kft. ügyvezetője is megszólalt, aki mint a Deja Vu márka jogtulajdonosa közleményében cáfolta a híreszteléseket. Mint fogalmaz,

„a korábbi szervezőcég szerződése 2019. augusztusában lejárt melyet a jogtulajdonos nem hosszabított meg a 2020-as évre, ezért most bosszút kíván állni rajtatok és a jogtulajdonoson!”

A közlemény szerint már gőzerővel szervezik a fesztivált, melynek dátuma 2020. június 4-5-6-a lesz, helyszíne pedig az Újszegedi Partfürdő. Az első fellépőket majd október második felében hozzák nyilvánosságra.

A Chili Weekend szervezéséért felelős cég egyébként Kisházi Sándor és Kiss Balázs tulajdonában áll, akik a Fidesz-KDNP támogatásával induló Nemesi Pál kommunikációját is koordinálják. Közleményükben így hangot adnak annak is, hogy a csilifesztivált érintő események oka lehet politikai bosszú, mivel mint fogalmaznak: mást gondolunk, mást támogatunk.” Azért megnyugvásra adhat okot azon soruk, mely szerint

Botka Lászlót a történtek ellenére nem utáljuk.

Úgy néz ki, hogy nincs is rá okuk, legalábbis a történtek miatt nincs. A Szeged.hu értesülései szerint augusztus 9-én dőlt el, hogy a Szeged 300 programsorozat zárórendezvényét október 12-én két helyszínen, a Klauzál téren és a Széchenyi téren tartják meg. A szervezők ekkor értesítették a Starlight Kft.-t, felmondták a rendezvény akkori megszervezésére kötött szerződést, majd felajánlottak nekik más helyszíneket és időpontokat. Tehát így két hónapjuk lett volna arra, hogy átszervezzék az eseményt.

Gyanúsnak tűnik, hogy a Chili Weekend, illetve a Deja Vu Fesztivál háza táján történtek is csak a vasárnapi önkormányzati választásokig vezető utat szolgáltak kikövezni, minden esetre jól mutatnak majd a NER Múzeum Futottak még dísztermében. A Chili Weekend ügyében egyébként kerestük az önkormányzatot, akik nem tudtak bővebb tájékoztatást adni, ezért Németh Istvánhoz, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetőjéhez irányítottak. Az ügyvezetőt nem sikerült elérnünk.

 

Nyitókép: Deja Vu Fesztivál / Facebook