Megy a kommunikációs csata azon, hogy kinyit-e szombaton a Cserkó

Szabó Bálint szerint 99,9%, hogy szombaton kinyit a Cserepes sori piac; a piac vezetése azonban még ezt is felüllőtte: 100%, hogy nem nyitnak ki, és jogi lépéseket fontolgatnak a képviselővel szemben.

A felsővárosi képviselő a napokban többször hangoztatta, hogy egyrészt a piac nem fog bezárni (ami mint tudjuk, megtörtént), illetve amikor bezárt, azt hogy szombaton ismét megnyitja kapuit.

Csütörtök reggeli élő bejelentkezésében Szabó azt mondta, nagy örömmel értesít mindenkit arról, hogy miután szerdán azt állította, hogy 99%-os biztossággal állítja, kinyit a piac szombaton, ezt már 99,9%-kal mondja.

„Most pedig azt állítom, hogy ez a szám még följebb ment, már 99,9%-ig biztos vagyok abban, hogy a Cserepes sori piac nem csak volt és van, hanem szombattól újra lesz. Szombaton a mellettem található főbejáratot ki fogjuk nyitni” – fogalmazott, majd hozzátette, volt a Cserepes Sori Piac Kft.-nél, ahol azt mondták, reális esély van erre.

Csakhogy a piac éppen az ellenkezőt állítja egy az önkormányzati hírportálnak kiküldött sajtóközleményükben: „Szabó Bálint önkormányzati képviselő, a Mindenki Szegedért Mozgalom vezetője a mai napon, 9 óra körül a biztonsági őrök figyelmeztetése és tiltása ellenére, minden jogosultság nélkül bement a Cserepes Sori Piac Kft. területére. Az őrök elől elmenekülve befutott az irodaépületbe, ahol megszegve a piaci rendtartás szabályait forgatni kezdett telefonjával. Támadólag és fenyegetőleg lépett fel a fiatal kolléganőnkkel szemben, minősíthetetlen hangnemben, stílusban követelt céges iratokat, szerződéseket, amelyeknek átadását kolléganőnk megtagadta. Időközben több biztonsági őr is érkezett, ezután sokadik felszólításra dühösen kirohant az irodából, majd futva távozott a piac területéről. Minden szabálysértés ellenére az őrök nem alkalmaztak fizikai erőszakot a képviselővel szemben” – írják, majd a végén kihangsúlyozzák, hogy bár Szabó későbbi videójában azt állította, szombaton a piac ki fog nyitni, „EZ HAZUGSÁG! A piac 2021. január 31-én végleg bezárt.

A piac szerint Szabó az utóbbi három hétben folyamatosan, szándékosan megtéveszti, félretájékoztatja a piac korábbi kereskedőit és a lakosságot, és mindezek miatt jogi képviselőik vizsgáljak a lehetőségeket, hogy büntető feljelentést tegyenek.