Megszűnhet a SzegedMa

Értesülésink szerint december 1-ével teljesen beleolvad a Délmagyarországba a SzegedMa hírportál, megszűnik a tartalomgyártás a szegedma.hu oldalon. A jelenleg a Szentháromság utcán található szerkesztőség is költözhet a Szabadkai útra.

Az ok a Fidesz-közeli KESMA tulajdonában álló kiadványok további centralizálása, de Nemesi Pál és a helyi Fidesz újbóli bukása is közrejátszhatott. A SzegedMa várhatóan nem az egyetlen elkaszált lap lesz, sajtóértesülések szerint megszűnik még a Lokál is, illetve egybeolvad a Ripost és a Délmagyarországgal egy családba tartozó Bors, de számos más megyei orgánumnál lesznek változások, és alapvetően folytatódik a központosítás. A cél ugyanis az, hogy az összes megyei napilap egységes kinézetű és tartalmú legyen.

Információink szerint a beolvadást követően decembertől egyfajta bulvár aloldalként funkcionálhat majd tovább a SzegedMa, de identitásától mindenképp megfosztják. Ami már biztosnak tűnik, hogy Kapitány Gergely jelenlegi főszerkesztővel folytatják tovább.

Hirdetés

Anyagilag eddig sem volt független a Mészáros Lőrinccel is többször üzletelő Szíjj László érdekeltségébe tartozó Napfénymédia Kft. által kiadott lap, hiszen a 2018-as évben termelt 122 millió forintos veszteségüket is a KESMA állta. A 2008 májusában létrejött SzegedMa története így tizenegy év működés után érhet véget.