Mégsem kerül aszfalt a régi híd alatti kockaköves útra

Legalábbis nem egyhamar. Szeptemberben még arról írtunk, hogy Újszeged egyik legutolsó kockaköves utcája is eltűnik, és ezentúl aszfaltrétegen lehet majd suhanni a híd alatt. Most úgy tűnik, hogy erre leghamarabb jövőre kerülhet sor.

Néhány héttel ezelőtt (és a választások előtt ugye) számoltunk be róla, hogy az önkormányzat nettó 19 millió forintot szavazott meg a régi kockaköves út felújítására. Akkor az önkormányzat hírportálja, a szeged.hu a következőt írta:

„Nemcsak a macskaköveket szedik föl: egészen a Partfürdő lejáratáig leaszfaltozzák az utat. A beruházásra többek között azért van szükség, mert így sokkal jobban meg lehet majd közelíteni autóval a Partfürdőt, amely rengeteg rendezvény, többek között a Szegedi Ifjúsági Napok helyszíne.”

A napokban meg is jelentek a munkagépek, csak éppen a híd másik oldalán, a Tisza Gyöngye előtt, ahol aszfaltozni is kezdték az amúgy rém rossz állapotú betonutat. Mint kiderült, a kockaköves részt nem csinálják meg most, csak a betonosat részben.

Információink szerint azért nem aszfaltozzák le mégsem a kockaköves részt, mert az önkormányzat sokallta az erre érkezett ajánlatot. Megkerestük az önkormányzatot, ahol elmondták, hogy jelenleg a Közép-kikötő sor legrosszabb állapotban lévő szakaszán (a kockaköves résztől kezdődően a Jankovich utca irányába mintegy 1300 négyzetméteren) történik a felújítás, ami nagyrészt már el is készült. A héten még a kisebb utómunkálatokat végzi a kivitelező. A felújítás mintegy bruttó 24 millió forintba kerül.

A kockaköves részre vonatkozóan azt a tájékoztatást adták, hogy „az önkormányzat rendelkezik tervekkel az Alsó-kikötő sori kockaköves rész felújítására is, ami magában foglalja, hogy a Torontál téri parkolóhoz nyitna egy új be- és kijáratot az Alsó kikötő sor felé”, ez azonban nem most, hanem leghamarabb csak 2020-ban várható.

A felújításról a napokban csináltunk pár képet, így fest:

Fotók: Szűcs Dániel / Szegeder