Megnyitották a ligetet, bár még nem készült el

A napokban egyszer csak eltűntek a kordonok és kerítések az újszegedi ligetből. A parkot újra lehet használni.

A liget felújítása még februárban kezdődött, és eredetileg úgy tervezték, hogy a szeptemberig elkészülő projekt alatt végig lehet majd a fősétányon gyalogosan közlekedni, hogy ne vágják el egymástól például a Belvárost és a Fő fasori kollégiumokat. Ezzel ellentétben a ligetet eleinte egy könnyen átléphető szalaggal, majd később kerítéssel vették körül, melyeket mostanra elszállítottak.

 

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

 

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

 

A felújítás egyébként hatalmas csúszásban van: a cikk írásakor már több, mint két hónapja kellett volna átadni a parkot, de még mindig van munka. A legújabb határidő december 19. volt, de akkorra sem sikerült elkészülni.

„A műszaki átadás meghiúsult, a műszaki ellenőr és kollégáink számos hiányosságot jegyzőkönyveztek, ezért nem vették át a munkaterületet. Aminek az a következménye, hogy napi fél százalék, azaz 3,7 millió forint kötbérrel kell mostantól számolni, és azt várjuk a kivitelezőtől, hogy erre is tekintettel, a lehető leghamarabb fejezze be az építkezést” – mondta Nagy Sándor, Szeged városfejlesztési alpolgármestere a HírTV-nek.

 

Érdekel mi történik Szegeden, mik épülnek, vagy épp milyen kincsek tűnnek el az utcákról? Kövesd a Szegedert Facebookon és Instagramon.