Megnyílt a Telekom a Széchenyi téren

Fotók: Szűcs Dániel / Szegeder

Megnyitotta új ügyfélszolgálatát a város egyik legkultikusabb üzlethelyiségében hétfőn fél kilenckor a Telekom. A Széchenyi tér és Kárász utca sarkán található helyiségben éveken át a Stühmer nevű édességbolt üzemelt, mely helyét a Kerek Perec pékség vette át. Itt dolgoztak a híres pékmester figurák is, akik március elején tűntek el végleg, majd pár héttel később felbukkantak azóta állandósult helyükön, egy Petőfi-sugárúti pékségnél.

Az üzlet nyitását annyian nem várták, összesen hét ember állt a vörös térköveken a nyitás előtti perecekben. Sem avatás, sem szalagátvágás nem volt,  egyszerűen kinyitották az ajtókat, mindenki húzott sorszámot, és minden ment ahogy szokott . Az üzlet vezetője kérdéseinkre elmondta, hogy nagy változás nem történt, egyedül annyit érdemes tudni, hogy a Feketesas utcai Telekom bezárt, és ők költöztek át ide, illetve hogy ezzel együtt a nyitva tartásuk is módosul annyiban, hogy ezentúl szombaton is fogadják az ügyfeleket délelőtt kilenc és dél között. A költözést egyébként egy 2-es villamosra ragasztott óriásreklám is hirdeti.

Vannak azonban jelentősebb változások is, úgymint:

  • csak egy bejárati ajtó van,
  • nincsenek pékmesterek,
  • nem árulnak kakaós csigát,
  • viszont lehet szerződést kötni mindenféle telefonos ügyre,
  • az üzlet kinézetét az „Átlagos európai pékség a 2000-es évek elején”-ről megváltoztatták az „Átlagos telekommunikációs vállalat átlagos európai ügyfélszolgálata a 2010-es években”-re,
  • és valamivel sötétebb is van bent.

Azt nem tudni, hogy a bejárattól két és fél méterre található, „KP” elnevezésű találkozóhely neve változik-e, hiszen az eddigi elnevezés a Kerek Perec üzletből jött. Előtte Stüminek hívták a helyet, utalva a Stühmer boltjára. Ha esetleg még nincs meg a név, van pár javaslatunk: TK, Teki, Tekom. A legkézenfekvőbb talán a legelső, hiszen ez esetben csak egy betűt kellene cserélni.