Megint lemondatná Mózes Ervint a szegedi Fidesz

Szerdán jogerősen elítélték Mózes Ervint, Kalmár Gábort és Solymos Lászlót. A törvényszék hűtlen kezelés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottakat, mint társtetteseket, illetve mint felbujtókat.

A vádirat szerint ugye 2008 és 2012 között ingyenes parkolóbérletet biztosítottak természetes és jogi személyeknek a városházán úgy, hogy erre képviselő-testületi felhatalmazásuk, vagy egyéb jogszabályi alapjuk nem volt. Olyan személyek is részesültek ingyenes parkolóbérletben, akik semmilyen kapcsolatban nem álltak az önkormányzattal. A vádlottak ezzel mintegy 40 millió forint kárt okoztak a szegedi parkolási  rendszert üzemeltető önkormányzati cégnek.

A szegedi Fidesz szerint „ezzel az ítélettel már papírja is van a szegedi önkormányzatnak arról, hogy Botka emberei megkárosították a várost”. A nagyobbik kormánypárt helyi szervezete a fentiek fényében felszólítják Botka Lászlót, hogy haladéktalanul intézkedjen az okozott kár megtérítéséről, „továbbá távolítsa el kabinetjéből Kalmár Gábort, hiszen az ítélet egyértelművé tette, hogy morálisan alkalmatlan bármilyen városházi pozíció betöltésére”.

Mózes elmozdítására egyébként már többször is próbát tett a szegedi Fidesz: előbb 2011-ben, majd 2020-ban is felszólították már.

 

Frissítés (16:49): nem Mózest, hanem Kalmárt akarják lemondatni.