Meghekkelték a Szegedert

2019. április 17-én a reggeli órákban hekkertámadás érte a népszerű szegedi hírportált, a Szegeder.hu-t – áll közleményükben.

A támadás egy az oldalon található biztonsági rés okán következhetett be. Az elkövető nem ismert, és ez valószínűleg így is marad, hiszen az ilyen támadásokat általában távolabbi országokból hajtják végre haszonszerzés céljából.

Az oldal nagyjából 2 órán át, 10 óra és dél között volt elérhetetlen, illetve átirányítva egy megtévesztő reklámokkal telerakott külföldi kamuoldalra.

„Természetesen megtettük a szükséges lépéseket, de nekünk ez volt az első, igazi nagyfiúk lettünk. A Szegedert a semmiből építettük fel lényegében nulla forintból, ezért is fordulhatott elő, hogy nem rendelkezünk olyan szintű biztonsági berendezésekkel, mint pl. a Google. De ez változóban van, tervezzük már ugyanis új honlapunkat, ami nem csak biztonság szempontjából fog odaverni mindent, amit valaha hírportálnak hívtak ebben a városban” – mondta Szűcs Dániel, a lap tulajdonosa.

A Szegeder nem tesz feljelentést, és azt mondják, nem haragszanak senkire, csak magukat okolhatják, de annak meg nincs sok értelme, mert süt a Nap és csicseregnek a madarak.