Megérkezett Félix, újra háromtagú a szegedi elefántcsapat

Fotó: Endrédi Lajos / Szegedi Vadaspark

Félix érkezésével újra háromtagúvá vált a szegedi elefántcsapat. A közel 10 éves, hannoveri születésű bika Veszprémből érkezett szerda este, és foglalta el új helyét az elefántházban – közölte a Szegedi Vadaspark.

A szállítás viszonylag gyorsan lezajlott. Miután a szállítókonténert a ház bejáratához emelte a daru, amint lehetett Félix el is foglalta új helyét, ahol az ajtó túloldalán egyből érdeklődve, nyújtott ormánnyal várták a leendő csapattársai. Már az első percek alapján látszott, hogy a Szegedi Vadaspark két elefántja, Shah Rukh és Taru barátságosan fogadja Félixet, így a jövő héten össze is tudják őket engedni.

Az elefánt cseréjére éppen azért volt szükségünk, mert a jelenlegi vezérbikával közel egykorú volt a másik állatkertbe költöztetett Shanti, és emiatt sokszor kerültek összetűzésbe. Félix fiatalabb és kisebb Shah Rukhnál, így könnyebben elfogadja annak elsőbbségét, ezáltal várhatóan nyugodtabb lesz az élet a szegedi elefántcsapatban.

Félixen látszik, hogy kifejezetten barátságos természetű elefánt, így a tréningje zökkenőmentesen fog folytatódni Szegeden is. A rövidesen, március közepén újra induló Zoo Típusú Találkozások állatbemutató program egyik állomása a nyilvános elefánt tréning, amely során majd a látogatók is megtekinthetik, hogyan sajátítja el a különböző, egészségügyi vizsgálatukat megkönnyítő gyakorlatokat.

Fotó: Endrédi Lajos / Szegedi Vadaspark
Fotó: Endrédi Lajos / Szegedi Vadaspark