Megállapodott az önkormányzat az áramszolgáltatóval, csak indokolt esetben szüneteltethetik a szolgáltatást

Botka László polgármester ma újabb intézkedést hozott a rendkívüli járványügyi helyzet miatt – írja közleményében az önkormányzat.

A polgármester rendeletben hosszabbította meg a lejáró települési támogatásokat, amelyeket külön kérelem és igazolások benyújtása nélkül azoknak a rászoruló családoknak folyósít május végéig az önkormányzat, amelyek eddig is részesültek ilyen támogatásban. Ezek:

  • lakhatási támogatás,
  • gyógyszertámogatás,
  • rendkívüli gyermekvédelmi támogatás.

A rendkívüli járványügyi helyzetben a személyes ügyintézés veszélyforrást jelent, és a szükséges munkáltatói, orvosi és egyéb igazolások beszerzése is komoly nehézségekbe ütközik. Ugyanakkor a rászoruló családok, valamint az otthonukban tartózkodó idősek számára létfontosságú a támogatások folyamatossága.  

Megállapodott az önkormányzat az NKM Áramhálózati Kft.-vel abban, hogy az állami cég csak nagyon indokolt esetben szüneteltetheti az áramszolgáltatást Szegeden, és az NKM minden beavatkozást igénylő munka előtt – ami nem hibaelhárítás – egyeztet az önkormányzattal. Erre azért van szükség, hogy az áramkimaradások ne okozzanak problémát a távoktatásban, így folyamatos legyen az internetszolgáltatás a tanárok és a diákok számára.

A legfrissebb adatok szerint:

Szeged város negyvenöt önkormányzati fenntartású óvodájából hatban tartanak ügyeletet. A Makkosházi, Petresi, Jerney, Vedres és Nádor utcai, valamint a Tünde téri óvodában március 24-én, kedden összesen 32 gyermek, az óvodások fél százaléka jelent meg. A hat ügyeletes óvodából március 24-én, kedden 195 ebédet vittek haza a szülők ételhordóban.

A mai naptól a tizenhárom önkormányzati bölcsődéből kettőben – Hajlat és Vitéz utcai bölcsőde – tartanak ügyeletet. Március 24-én, kedden 10 gyermeket vittek a szülők a két bölcsődébe, mely az összes gyermek kevesebb, mint egy százaléka. A két ügyeletes bölcsődéből március 24-én, kedden 11 ebédet vittek haza a szülők ételhordóban.

Az önkormányzat hét kijelölt iskolában biztosítja a közétkeztetést a diákoknak. Március 24-én, kedden 1047 gyermeknek vitték haza ételhordóban az ebédet.

Az önkormányzat jelenleg közel ötszáz 70 év feletti, egyedülálló idős embernek szállít ki naponta meleg ételt és vásárol be helyettük. A szolgáltatás ingyenes, a meleg ételért és az áruért azonban fizetni kell.

Szeged város önkormányzata továbbra is arra kér mindenkit, hogy ha teheti, maradjon otthon – áll az önkormányzat közleményében.