Maszkot oszt az MSZP Szegeden

Elsőként a Centrum Áruháznál osztottak a járvány elleni védőfelszereléseket a városban MSZP-s politikusok és aktivisták. A maihoz hasonlót több alkalom követ majd a napokban és hetekben.

Az MSZP országgyűlési képviselői a parlamenti tiszteletdíjuk jelentős részét ajánlották fel, hogy abból védőfelszerelést vásároljanak az egészségügyben dolgozóknak – mondta el Szabó Sándor a szeged.hu-nak mai sajtótájékoztatóján.

Ezt követően rászoruló családoknak vásároltak tartós élelmiszereket, majd azokat a gyerekes családokat segítették, amelyekben az iskolakezdés komoly anyagi megterhelést jelentett. Az MSZP politikusai ma arcmaszkot és kézfertőtlenítőt osztottak a járókelőknek, valamint tájékoztatták az embereket az MSZP védelmi csomagjáról.

Ennek elemei, hogy

  • 6,5 százalékkal emeljék meg a nyugdíjakat, a legalacsonyabb nyugdíj összegét pedig emeljék fel 80 ezer forintra,
  • a munkanélküli ellátás folyósítási idejét a jelenlegi háromról hosszabbítsák meg kilenc hónapra, és ennek összege legkevesebb 100 ezer forint legyen,
  • duplázzák meg a családi pótlékot,
  • csökkentsék a gáz, a távfűtés ás az áram árat.

Követelik a tesztelések ingyenességét és azt, hogy amikor rendelkezésre áll a koronavírus elleni vakcina, minden magyar ingyenesen juthasson hozzá. „Érezniük kell az embereknek a támogatást, mert a járványhelyzet hónapjait mindenki nehezen viseli” – mondta Kozma József önkormányzati képviselő.

Fotó: Iványi Aurél / szeged.hu