Másé volt az útlevél, de atom volt a verda

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát azzal a szerb-magyar kettős állampolgárral szemben, aki két koszovói férfit próbált meg Magyarországra beutaztatni Röszkénél – írja a police.hu.

A szerb honosságú Volkswagen Golffal érkező sofőr és két utasa 2019. június 25-én 1 óra körül jelentkezett belépésre a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. A rendőrök az ellenőrzés során megállapították, hogy az utasok által átadott szerb útlevelek nem részükre lettek kiállítva.

Meghallgatásuk során koszovói állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért őket a rendőrök visszairányították.

A járművet vezető férfival szemben embercsempészés bűntett és közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rendőrök a gyanúsítottat őrizetbe vették, majd az illetékes bíróság 2019. június 27-én elrendelte letartóztatását.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait megküldte az ügyészségnek – tájékoztat a police.hu.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu