Megvan Mózes Ervin utódja – Martonosi Éva Szeged új jegyzője

91b26a62c927e82d4e4e060baaf9e312

Öten pályáztak a március elsejével nyugdíjba vonuló Mózes Ervin címzetes főjegyző megüresedett helyének betöltésére. Botka László polgármester ma reggel rendkívüli dolgozói értekezleten jelentette be, hogy közülük Martonosi Éva, a hivatal eddigi általános aljegyzője lett a befutó, így ezzel ő lesz városunk első női jegyzője – írja a Szeged.hu.

 

Martonosi 2003-ban az SZTE-n diplomázott jogi karon, majd a polgármesteri hivatal lett első munkahelye. Ezt követően a közgazdasági iroda helyettes vezetője, majd aljegyző lett, szakmai tapasztalatait nagyrészt elődje mellett szerezte. Mózes 2003 óta Szeged város jegyzője, 2008 óta főjegyzője, március elsejével vonult nyugdíjba, előtte még Botka kérésére utoljára a város idei költségvetésének elkészítésében még részt vett. Nyugdíjasként azonban fél munkaidőben tovább segíti a hivatal munkáját, és utódját.

Martonosi Éva rövid beszédben köszönte meg a bizalmat beiktatása után, és munkatársai eddigi segítségét, és elmondta, hogy azt a magas szakmai színvonalú munkát szeretné folytatni, amelyet elődje végzett. Elmondta, szerinte a köztisztviselői pálya nagyon szép, ám rengeteg nehézséggel jár, ezért szakmailag felkészült és elhivatott munkatársakkal lehet hatékonyan működtetni a hivatalt.

017c545662e6c638e9b63c984cece0c5
Martonosi Éva és Mózes Ervin. Fotó: Iványi Aurél / Szeged.hu

Botka László a hivatal súlyát azzal igyekezett érzékeltetni, hogy felidézte: tavaly 80 ezer hatósági ügyet intéztek a hivatalban, és ezek koordinálása és felügyelete hatalmas felelősség. Majd hozzátette, hogy a kormányzat alig emeli a köztisztviselői béreket, de a szegedi önkormányzat azért igyekszik minél jobb anyagi feltételeket biztosítani ehhez a pályához.

 

Nyitókép: Iványi Aurél / Szeged.hu